Θέλω να ρωτήσω πόσο φρέον έχει μια fas

0 0 votes
Rating

 

Θέλω να ρωτήσω πόσο φρέον έχει μια fas με μεσαία.  Ένας φίλος μου έβαλε φρέον μέχρι να ασπρίσει η δεύτερη σπείρα του εσωτερικού στοιχείου του μηχανήματος.

Το όργανο τις πίεσης έδειχνε λίγο κάτω από το 20. Το μηχάνημα  κάνει κανονικά ψύξει. Μπορεί να πάθει ζημιά από το φρέον .

Ευχαριστώ Νίκος

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
veba
Admin
3 Απριλίου 2013 8:17 ΜΜ

Νίκο συνήθως στο manual (πολλές φορές και στο μηχάνημα επάνω) αναγράφετε ο τύπος και τα γραμμάρια του φρέον. Φυσικά και μπορείς να βάλεις ή και να συμπληρώσεις φρέον με μανόμετρο. Πιθανόν από το 20 που μου γράφεις να αναφέρεσαι σε φρέον 134 , μια και είναι ένας τύπος που τον έχουμε συναντήσει σε fas. To 20 psi που βλέπεις στο μανόμετρο αν το μετράς την στιγμή που λειτουργεί το μοτέρ είναι πολύ και άσχετα με το ότι έχεις ψύξη, με την άνοδο της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος , θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας του ψυγείου που συμπιέζετε το φρέον , έτσι θα αυξηθεί κατά πολύ η πίεση και επειδή το κύκλωμα του μηχανήματος δεν έχει πρεσοστατικούς διακόπτες ασφαλείας κλπ. Η εξέλιξη πιθανών να είναι να σταματάει το μοτέρ ρίχνοντας το θερμικό που έχει επάνω του , λόγο αυξημένου ρεύματος μέχρι την καταστροφή του. Η πίεση που που πρέπει να έχουμε στο μανόμετρο έχει να κάνει με κάποιους παράγοντες όπως είναι η θερμοκρασία κλπ. Για να μην μπούμε πιο βαθιά στο θέμα θα σου πω ότι λειτουργώντας το μοτέρ με θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 18 βαθμούς, θα πρέπει στο μανόμετρο αν όλα λειτουργούν σωστά να έχεις μέγιστο 8 psi . Ακόμη θα σου πώ ότι όσο ο θάλαμος του μηχανήματος παγώνει η πίεση θα κατέβει. Αυτά στα γράφω για να καταλάβεις ότι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσουν τα στοιχεία επηρεάζουν την πίεση. Έτσι συνοπτικά με θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 18- 20 βαθμούς και μέσα στο θάλαμο πάνω από 13 – 14 βαθμούς θα πρέπει στο μανόμετρο να έχεις μέγιστο 8 psi . Στο μοτέρ επάνω υπάρχει και ένας αριθμός , που μας παραπέμπει στα χαρακτηριστικά του μοτέρ. Βάζοντας ένα αμπερόμετρο στο μοτέρ θα παρατηρήσεις ότι βρίσκεσαι στα επιθυμητά αμπέρ λειτουργίας.