τα δωρεάν ροφήματα

0 0 votes
Rating

Η εταιρία που εργαζόμουν είχε τοποθετήσει 3 αυτόματους πωλητές ροφημάτων (wittenborg fb800 για όσους τους γνωρίζουν) σε εργοστάσιο όπου τα ροφήματα ήταν δωρεάν. ( τις εποχές που έδεναν του σκύλους με λουκάνικα).

Κάθε πρωί πέρναγε υπάλληλος και τα γέμιζε.

Μετά από μερικές ημέρες μας ειδοποιούν για βλάβη , και πάω να δώ.

Και τα 3  μηχανήματα ήταν εκτός λειτουργίας με τα ίδια συμπτώματα. Ο κουβάς που έχουν μέσα για τυχών απόβλητα ήταν γεμάτος με ροφήματα. Πιθανών το μηχάνημα να μην  ρίχνει τα ποτήρια για κάποιο λόγο είναι η πρώτη σκέψη.

Όμως τα κύπελλα λείπουν.  Ίδια βλάβη και στα τρία, λίγο απίθανο.

Τα ετοιμάζω και φεύγω.

Η ίδια βλάβη γίνετε τακτικά  χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία. Έτσι αποφασίζουν από την εταιρία να πηγαίνω κάθε μέρα και να κάθομαι απέναντι από το  μηχάνημα να το δώ την ώρα που αδειάζει τα ροφήματα στον κουβά.

Στήνομε λοιπών από τις 6 το πρωί και κοιτάω από μακρυά το μηχάνημα.

Κατά τις 7 έχουν περάσει πολλοί εργαζόμενοι και έχουν πάρει κάτι να πιουν.

Το μηχάνημα λειτουργεί παραδειγματικά.

Κατά τις 11 αρχίζει να λύνεται  το μυστήριο. Περνάει ένας εργαζόμενος και πατάει ένα ρόφημα . Πέφτει το κύπελλο και πριν αρχίσει να πέφτει το ρόφημα τραβάει το κύπελλο, πάει στον ψύκτη   και το χρησιμοποιεί για να πιει νερό.

Αυτό το έκαναν σχεδόν όλοι την ώρα του φαγητού.

Μετά την γνωστοποίηση του θέματος στην εταιρεία , αφού πλήρωναν και τα ροφήματα που κατέληγαν στον κουβά, αποφάσισαν έναν μικρό αντίτιμο έτσι ώστε να σταματήσει η άσκοπη χρήση.

Το επόμενο πρωί που οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν οτι πρέπει να   ρίξουν  κέρμα (ένα μικρό ποσοστό από την αξία του ροφήματος) έγινε ένας μικρός χαμός……

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments