Ψυκτική ικανότητα μηχανημάτων Σνάκ – διαφορές Snack-Food

0 0 votes
Rating

Οι αυτόματοι πωλητές τροφίμων χωρίζονται σε μηχανές Σνακ (Snack) και σε μηχανές τροφίμων (Food).Όσο και να φαίνονται τα ίδια στην πραγματικότητα είναι δυο διαφορετικοί τύποι μηχανημάτων.

Η Διαφορά των μηχανημάτων έχει να κάνει κυρίως με την κατασκευή τους.Τα μηχανήματα Σνακ έχουν λιγότερη μόνωση και μικρότερη ψυκτική μονάδα.Σκοπός τους είναι να έχουν εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς Κέλσιου και πάντα υπό την προϋπόθεση η εξωτερική θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς.

Η ψυκτική ικανότητα του μηχανήματος να ψύξει τα προϊόντα είναι πολύ μικρή και είναι επιτρεπτή μόνο για είδη σνακ ,γι’αυτό ονομάζεται και έτσι.

Αντίθετα οι αυτόματοι πωλητές τροφίμων Food είναι μηχανήματα τα οποία έχουν πολύ καλή μόνωση και δυνατή ψυκτική μονάδα.Συνήθως έχουν καλή ψυκτική χωρητικότητα.

Τα μηχανήματα αυτά μπορούν με εξωτερική πάντα θερμοκρασία 32 C να φτάνουν εσωτερική   κάτω από 5C σε σύντομο χρονικό διάστημα .Έτσι μπορούν να συντηρούν τρόφιμα πχ. Σάντουιτς κτλ. η να ψύχουν αναψυκτικά.

Η ψυκτική τους ικανότητα είναι μεγάλη σε σχέση με τα Σνακ. Στο ηλεκτρονικό τους κύκλωμα διαθέτουν προστασία έτσι ώστε σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει σε ψηλότερα επίπεδα από τα επιτρεπτά να μην πωλούν τα προϊόντα τους ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής από προϊών που έχει ξαναπαγώσει.

Εμπειρικά αναφέρω ότι μια μηχανή Σνακ στη Ελλάδα τους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες σε χώρο μη κλιματιζόμενο δεν μπορεί να κατεβεί κάτω από τους 13C και η ψυκτική μονάδα του λειτουργεί συνεχώς. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την μικρή μόνωση του μηχανήματος και το λεπτό τζάμι του.

Η κατάσταση επιβαρύνεται κυρίως όταν η τροφοδοσία του μηχανήματος γίνεται μεσημεριανές ώρες και βάζουμε μέσα και αναψυκτικά που συνήθως αδυνατεί το μηχάνημα να τα δροσίσει λόγω της μικρής ψυκτικής ικανότητας που έχει.

Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για ένα μηχάνημα Food .Και αυτός ο τύπος μηχανήματος στις παραπάνω συνθήκες ζορίζεται κρατάει όμως την θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω των 8 C .Επίσης η καλή μόνωση το διπλό χοντρό τζάμι βοηθάει την δυνατή ψυκτική μονάδα να κρατάει τη διαφορά θερμοκρασίας που αποκτείται.

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments