Μηχανισμός άλεσης

0 0 votes
Rating

Φίλε Νίκο για την xsmall που ρωτάς όπως συμβαίνει και σε άλλα μοντέλα μηχανών Saeco Gaggia κλπ. Τα πάντα εξαρτώνται από το λογισμικό της μηχανής. Φυσικά και τα περισσότερα μοντέλα αναβαθμίζονται  , και έτσι υπάρχουν βελτιώσεις που οφείλονται στην έκδοση του λογισμικού, ακόμη και στο ίδιο μοντέλο.  Με λίγα λόγια η λειτουργία του κόφτη στην μηχανή σου είναι η παρακάτω.

Η αυτορύθμιση του κόφτη βασίζεται σε κάποιους παραμέτρους.

Ο επεξεργαστής παίρνει πληροφορίες βλέποντας της περιστροφές του κόφτη σε σχέση με τον χρόνο. Έτσι καταλαβαίνει ότι υπάρχει μέσα καφές.

Η επόμενη πληροφορία που λαμβάνει ο επεξεργαστής είναι η  μέγιστη  μέση τιμή της ισχύος που καταναλώνεται από τον κινητήρα του κόφτη  κατά τη διάρκεια του κύκλου άλεσης του καφέ.

Και τέλος η επιλογή που έχει κάνει ο χρήστης της μηχανής.

Με βάση αυτών  και σε σχέση με κάποιες σταθερές τιμές η μηχανή μπορεί και αυξάνει ή μειώνει αναλόγως τον χρόνο άλεσης και για τον επόμενο καφέ που θα αλέσει.

Αυτή είναι περιγραφικά η αυτόματη ρύθμιση της δόσης του καφέ στην μηχανή.

Στο κάτω μέρος του κόφτη υπάρχει το γρανάζι με τους αισθητήρες που είναι δύο μαγνητάκια  με 180 μοίρες απόσταση μεταξύ τους. Ακόμη πιο κάτω υπάρχει και το εξάρτημα που βλέπει την περιστροφή μέσω των μαγνητών με ακρίβεια μισής περιστροφής του  κόφτη

 

 

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments