Μια μέρα από την ζωή ενός τροφοδότη αυτομάτων πωλητών…..

0 0 votes
Rating

Πριν από την έναρξη μιας νέας επιχείρησης όλοι μας σκεφτόμαστε τα πάντα γύρω από αυτή: πόσο ελεύθερος χρόνος θα υπάρχει, ποιες θα είναι οι καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων , αν θα ταξιδεύουν πολύ, με ποιον θα επικοινωνείς για να καθορίσεις τις επιχειρηματικές σχέσεις και ούτω καθεξής .

Η παρακάτω ιστορία μας είναι για τη συνήθη εργασία ενός ανθρώπου που τροφοδοτεί και είναι ιδιοκτήτης εταιρείας αυτομάτων πωλητών .

 

Είναι ο διευθυντής και ο τροφοδότης όλα σε ένα.

 

Για να δούμε λοιπόν μια μέρα από την ζωή ενός τροφοδότη.

Μια εργάσιμη μέρα μπορεί να ξεκινήσει τόσο στις 7 το πρωί όσο και στις 12 το μεσημέρι – είναι αποκλειστικά προσωπική επιχείρησή σας και εσείς καθορίζετε το ωράριο.

Όμως ποτέ μην ξεχνάτε ότι έχει άμεση σχέση με την έναρξη των εργασιών των σημείων πώλησης των εταίριων,στα οποία είναι τοποθετημένοι οι αυτόματοι πωλητές σας . Το κυριότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο τροφοδότης μηχανημάτων αυτόματης πώλησης δεν έχει αυστηρά συγκεκριμένο ωράριο.

Κατά κανόνα, μετά τη εύρεση θέσεις των αυτ.πωλητών όλο το υπόλοιπο έργο που χρειάζεται να παρέχουμε είναι για τη συντήρηση του δικτύου. Σχεδιάζουμε την διαδρομή που κάνουμε με προνοητικότητα. Ένα επαγγελματικό φορτηγάκι είναι φορτωμένο με κιβώτια εμπορευμάτων, απαραίτητα ανταλλακτικά, εργαλεία, λογιστικά χαρτιά όπως δελτία αποστολής κτλ.

 

Οδηγώντας από αυτ.πωλητή σε αυτ.πωλητή έχετε να τον ξαναγεμίσετε με τα προϊόντα που λείπουν, συγκεντρώνετε τα  χρήματα, καθαρίζετε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά τον αυτ. πωλητή, ελέγχετε για τυχών  ύπαρξη φθαρμένων τμημάτων και την αντικατάσταση τους έτσι ώστε να αποφευχθεί βλάβη, ακούτε παράπονα και αιτήματα των εργαζομένων του σημείου πώλησης κτλ.

Κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας,( θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι περιορισμένη χρονικά), μπορεί να υπάρχει επείγουσα και μη προγραμματισμένη ανάγκη πχ:  μπλοκάρισμα του κερματοδέκτη , ο αυτόματος πωλητής  δεν δέχεται τα κέρματα , τα κρατάει , δεν δίνει ρέστα κτλ. Παρακαλείστε λοιπόν να αντικαταστήσετε η  να επιδιορθώσετε τον κερματοδέκτη κλπ. Όσο πιο ευρύτερη είναι η διαδρομή που κάνετε τόσο τα μικρά η μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε πρέπει να επιλυθούν στο σωστό χρόνο.

Η εργάσιμη ημέρα δεν τελειώνει με την τροφοδοσία των αυτ.πωλητών. Μετά την άφιξη στο σπίτι, στο γραφείο ή την αποθήκη που έχουμε χρειάζεται να κρατήσουμε καρτέλες για τις πωλήσεις ανά μηχάνημα, να αναπληρώσουμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε στο αυτοκίνητο για την επόμενη μέρα,να σχεδιαστεί το αυριανό δρομολόγιο ,να καταμετρήσουμε τα χρήματα κτλ.

Εκτός από την δραστηριότητα πώλησης του δικτύου κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας είναι πολύ πιθανό ότι θα πρέπει να κάνουμε παραλαβές προϊόντων από τους προμηθευτές , να κάνουμε έρευνα αγοράς για νέους προμηθευτές και προϊόντα. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του δικτύου, την παραλαβή των εμπορευμάτων από τους προμηθευτές μπορεί να γίνει εβδομαδιαία η ακόμα και καθημερινή σε περίπτωση που προμηθεύεστε σάντουιτς. Ο τροφοδότης- ιδιοκτήτης θα πρέπει να διαπραγματευτεί για τη διαχείριση των παραλαβών , πληρωμών ,καταθέσεων κτλ.

Ανάλογα με τον αριθμό των αυτόμάτων πωλητών και τις εργάσιμες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να οργανώσουν και την κατανάλωση του χρόνου μεταξύ δυο εργασιών-επαγγελματων.Έτσι την εξυπηρέτηση του δικτύου αρκετοί τροφοδότες θέλουν να τη  συνδυαστούν με μια άλλη δουλειά. Εδώ θα τονίσω ότι για την ανάπτυξη του δικτύου όλος ο χρόνος εργασίας πρέπει να είναι αφιερωμένος στην εκμετάλλευση αυτομάτων πωλητών…….

Ένας από τους καθημερινούς σκοπούς του τροφοδότη- ιδιοκτήτη αυτομάτων πωλητών είναι η εξέλιξη της εργασίας , η συνεχή υλοποίηση νέων ιδεών, η αναζήτηση νέων εταίρων κτλ.

Σιγά σιγά η εργασία θα αρχίζει να αποδίδει τα αποτελέσματα. Το πρώτο όφελος μπορεί να γίνει ορατό ήδη από την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ο μισθός μπορεί να λαμβάνετε  κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα αλλά και κάθε μέρα, αν αυτό σας αρέσει. Είναι καθαρά στο χέρι σας το πόσο πιο συχνά θα συλλέξετε τα χρήματα.

Ας συνοψίσουμε.

 

Δεν είστε ο κατάλληλος άνθρωπος  για μηχανήματα αυτόματης πώλησης εάν:

– Δεν είστε κοινωνικοί .

– Δεν είστε σε θέση να λάβετε αποφάσεις .

– Δεν είστε έτοιμοι για τη σταθερή ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, τη συναλλαγή με τις κρατικές αρχές.

– Δεν μπορείτε να είστε ένα απαιτητικό αφεντικό και πρώτα απ ‘όλα το αφεντικό για    τον εαυτό σας.

Το Vending των επιχειρήσεων είναι η ιδανική δουλειά για εκείνους που εκτιμούν την ελευθερία, κάνουν το δικό τους πρόγραμμα εργασίας, σχεδιάσουν τη δική τους ανάπτυξη………..!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments