Μεταφορά σάντουιτς

0 0 votes
Rating

Κάτι που ρωτάτε τακτικά έχει να κάνει με τον τρόπο μεταφοράς των σάντουιτς  και των λοιπόν σοκολατοειδών προϊόντων κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο τρόπος που απαιτείτε από τους κρατικούς φορείς είναι φυσικά με αυτοκίνητο ψυγείο.

Βέβαια αν για τις ανάγκες του δρομολογίου μας φορτώνουμε σε αυτό και άλλα είδη όπως νερά και αναψυκτικά το αυτοκίνητο ψυγείο δεν μπορεί να κρατήσει σωστά την ψύξη. Φυσικό είναι αν ο κύριος όγκος του φορτίου είναι νερά και αναψυκτικά να είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να κρατηθεί η θερμοκρασία σε τόσο χαμηλά επίπεδα όσο απαιτεί το σάντουιτς. Μια πολύ απλή και οικονομική λύση είναι να χωρίσουμε το αυτοκίνητο σε δύο τμήματα ,στην μία φυσικά που θα έχει την ψυκτική μονάδα θα τοποθετούμε για να μεταφέρουμε μόνο τα ευπαθή προϊόντα.

Άλλη μία λύση είναι κάτι που έχουμε κάνει σε πολλούς συναδέλφους που όμως δεν ξέρουμε την νομιμότητα του στην Ελλάδα (στο εξωτερικό είναι οκ) είναι το εξής:

Τοποθετούμε στο αυτοκίνητο έναν καταψύκτη και ένα inverter 12V DC – 220V AC.

Εμπειρικά θα σας πω ότι το σύστημα λειτουργεί άψογα με κάποιες τροποποιήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρω ότι χρειαζόμαστε το inverter να έχει ισχύ εξόδου από 1000Wκαι πάνω.Οι περισσότεροι καταψύκτες μέχρι και 300 λίτρα που έχουμε χρησιμοποιήσει εμείς στην πράξη απαιτούν για την εκκίνηση τους αρκετή ισχύ γύρω στα 500-600W αλλά μετά πέφτει περίπου στα 70-100W.

Μπορούμε λοιπόν ένα καταψύκτη βούτα να του περιστρέψουμε τον κινητήρα έτσι ώστε να τον τοποθετήσουμε όρθιο μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι συνηθισμένες τροποποιήσεις που κάνουμε είναι οι εξής :

α) Τοποθετούμε ένα χρονικό στην έξοδο του inverter ,έτσι όταν το inverter επανεκινηθεί ο καταψύκτης να ξανατροφοδοτηθεί μετά από 3 λεπτά ώστε να προστατευτεί ο κινητήρας του.(συνήθως όταν το αυτοκίνητο μιζάρει λόγο πτώσης τάσης το inverter επανεκινει)

β) Αλλάζουμε τον θερμοστάτη του καταψύκτη με έναν άλλο επιθυμητής θερμοκρασίας πχ 0-10 βαθμούς Κελσίου.

γ) Τοποθετούμε ρελλέ στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην μπορεί το inverter να λειτουργεί με την μηχανή σβηστή.

Αναφέρω βέβαια ότι το inerter πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο που θα μπορεί ο οδηγός από την θέση του να χειρίζεται τον διακόπτη του.Σε αντίθετη περίπτωση προεκτείνουμε τον διακόπτη και τον τοποθετούμε σε σημείο που μας εξυπηρετεί.

δ) Σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου τοποθετούμε θερμόμετρο που μας ενημερώνει για την θερμοκρασία του καταψύκτη.

Τέλος θέλω να διευκρινίσω ότι χρησιμοποιούμε καταψύκτη και όχι ψυγείο γιατί απλά η ψύξη είναι πολύ πιο άμεση και τα στοιχεία βρίσκονται συνήθως περιμετρικά στα τοιχώματα για να δίνει έτσι πιο ομοιόμορφα την ψύξη.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω η μεταφορά των σάντουιτς και τον λοιπόν σοκολατοειδών είναι ασφαλής στην σωστή θερμοκρασία.

………….Σας έυχομαι καλές και παγωμένες τροφοδοσίες ……….

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
kotis75
kotis75
1 Οκτωβρίου 2011 5:52 ΜΜ

χρειαζετε ειδικο inverter ?και η μπαταρια του αυτοκινητου θελει αλλαγη μεγαλυτερη?

kotis75
kotis75
3 Οκτωβρίου 2011 6:49 ΜΜ

ok Ευχαριστω για την αμμεση απαντηση θα ερθω σε τηλεφωνικη επαφη μαζι σας γιατι με ενδιαφερει και το 12v ψυγειο.
ευχαριστω και παλι!!!