espressoforum
Χειροκίνητες
Χρησιμοποιούν ένα έμβολο το οποίο ωθείται χειροκίνητα μέσω ενός μοχλού για τη δημιουργία της απαραίτητης πίεσης.
Ημιαυτόματες
Χρησιμοποιούν μία ηλεκτρική αντλία νερού για τη δημιουργία πίεσης. Η έναρξη και η παύση της εκχύλισης γίνεται χειροκίνητα.
Αυτόματες
Οι χρόνοι εκχύλισης μπορούν και να καθοριστούν αν το θελήσουμε. Λειτουργούν συνήθως με 2 προγράμματα, ένα για μονή και ένα για διπλή δόση espresso.
Υπεραυτόματες
Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να έχουμε ένα έτοιμο ρόφημα . Όλα τα ενδιάμεσα στάδια παρασκευής όπως , άλεσμα πάτημα, έναρξη-παύση εκχύλισης, γίνονται αυτόματα.
Μηχανές με κάψουλα
Τροφοδοτούνται με κατάλληλες κάψουλες καφέ. Η παρασκευή του espresso πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού.
Μακινέτα ή μπρίκι
Οπτικά μας παραπέμπουν στο γνωστό μπρίκι και για να λειτουργήσουν απαιτείται μόνο μία εστία.